Magyar Epidemiológiai Társaság
Főoldal Magyar Epidemiológia Közlemények, írások Letöltések Rendezvényeink Ajánlott oldalak Hírek 2024.06.20.
Pontos idő
Navigáció
Főoldal
Magyar Epidemiológia
Közlemények, írások
Letöltések
Rendezvényeink
Ajánlott oldalak
Hírek
Kapcsolatfelvétel
Keresés
Jognyilatkozat
 Magyar Epidemiológia

Az epidemiológia olyan széleskörű, nélkülözhetetlen módszertan, amely az orvostudomány mindennapjait átszövi, főleg napjainkban a komputerizáció, a bioinformatika és a molekuláris módszerek, továbbá a genomika korszakában, de alapvetően a betegségek térbeli, időbeli elterjedtségének populációs szintű vizsgálatával elsősorban a pereventív medicina része. Elsősorban a rendkívül széles és változatos terület művelői számára szeretnénk fórumot biztosítani lapunkkal, a Magyar Epidemioplógiával. Szándékosan választottuk a Magyar Epidemiológia nevet, mert így a hagyományos deskriptív, analitikus, experimentális és intervencionális epidemiológiai irányzatok, valamint a molekuláris, prediktiv, illetve genomikai epidemiológia is helyet kaphatnak a demográfiai jellegü munkák és a klinikai epidemiológia mellett. Szándékaink szerint tehát szeretnénk felölelni az összes epidemiológiai jellegű területet, ezért az új periodikába mindezekről valamint a határterületekről is várunk közleményeket, a klinikai laboratóriumtól a betegágyon át, a pathológián keresztül az ÁNTSZ-ben dolgozó kollégákig, a háziorvosokig, akik valamilyen epidemiológiai jellegű módszertant alkalmaznak.

Azt szeretnénk, ha maga az epidemiológia vörös fonalként húzódna végig ennek a folyóiratnak a létezésén. Az epidemiológia, ami populációs szinten kezeli a problémákat, globális szinten ismeri fel az összefüggéseket és elemzi azokat, tudomány, módszertan, és talán egy picit művészet is. Miként maga a népegészségtan is, amelynek egyik fő módszertani területe az epidemiológia. Időröl időre átfogó elméleti, továbbképző és tisztázó jellegü közleményeket is szándékozunk publikálni. Be szeretnénk bizonyítani, hogy Magyarországról, sőt vidékről is lehet nemzetközi szintű, de legalábbis közép-európai szintű újságot szerkeszteni, miként az számos más kezdeményezés esetén már bebizonyosodott.

Minden kritikát, észrevételt szívesen fogadunk, hiszen számos gyerekbetegséggel küzdő lapot olvashatnak. A forma kialakításánál, a megjelenésnél, a megrendelésnél, egyáltalában minden tartalmi és formai kritikáért hálás a szerkesztőség, és feltehetően a szerzők is. Éppen ezért az első hibáinkat elnézőleg róják fel majd nekünk, és a jobbítás szándékával próbáljunk meg közösen munkálkodni azon, hogy magyar nemzetünk egészsége végre valahára egyszer felfelé ívelő ágon induljon el a változások felé.

A Magyar Epidemiológia SzerkesztőbizottságaEddigi számaink:

Magyar Epidemiológia
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Copyright © - MET, 2006-2014