Magyar Epidemiológiai Társaság
Főoldal Magyar Epidemiológia Közlemények, írások Letöltések Rendezvényeink Ajánlott oldalak Hírek 2024.06.20.
Pontos idő
Navigáció
Főoldal
Magyar Epidemiológia
Közlemények, írások
Letöltések
Rendezvényeink
Ajánlott oldalak
Hírek
Kapcsolatfelvétel
Keresés
Jognyilatkozat
 ÜdvözletA Magyar Molekuláris Epidemiológiai Társaság 2003-ban alakult, és fő célja, hogy a molekuláris epidemiológiai módszerek alkalmazását elősegítse, fórumot biztosítson mindazok számára, akik alkalmazzák azokat, vagy érdeklődnek irántuk.

Mi a molekuláris epidemiológia? Röviden: a molekuláris biológiai módszerek alkalmazása az epidemiológiában. E módszerek nélkül az epidemiológia lehetőségei korlátozottak, sok esetben nincs lehetőség az expozíció-betegség kapcsolat pontos leírására. A molekuláris biológiai módszerek viszont felnyitják ezt a 'fekete dobozt', és az általuk vizsgálható biomarkerek segítségével már nyomon követhetjük a betegség kialakulásának folyamatát.


A Magyar Molekuláris és Prediktív Epidemiológiai Társaság Vezetősége
Gyászhír
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy 2013. június 1-én, életének 61. évében elhunyt Dr. Ember István egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Orvosi Népegészségtani Intézetének igazgatója, a Magyar Epidemiológiai Társaság elnöke, a Magyar Epidemiológia folyóirat alapító főszerkesztője.Ember Professzor Úr személyében páratlan humán műveltségű kollégát, oktatót, kutatót veszítettünk el, aki a Nemzetért érzett felelősséggel dolgozott a hazai közegészségügyért.

Emlékét kegyelettel és tisztelettel megőrizzük.

A Magyar Epidemiológia Szerkesztőbizottsága
A Magyar Epidemiológiai Társaság VII. kongresszusának programja
A Magyar Epidemiológiai Társaság VII. és a Közép-európai Kemoprevenciós Társaság
I. közös nemzetközi kongresszusának programja innen letölthető.
A Magyar Epidemiológiai Társaság VII. kongresszusa
A Magyar Epidemiológiai Társaság 2013. április 5-6.-án Pécsett rendezi meg VII. és a Közép-európai Kemoprevenciós Társaság I. közös kongresszusát.

Részletes információ a Rendezvényeink menüpont Aktuális rendezvények almenüjében található.
Főszerkesztői levél
Prof. dr. Ember István főszerkesztői levele, mely a Magyar Epidemiológia következő számában jelenik meg, erről a linkről letölthető.
Urgens népegészségügyi feladatok
Prof. dr. Ember István főszerkesztő irása, "Az egészségügyben való urgens feladatok kormányváltás esetére" címmel, erről a linkről letölthető.
Kongresszusi előzetes
A "European Conference of Preventive Medicine and Public Health" nemzetközi konferencia előzetetese erről a linkről letölthető.
Néhány gondolat az orvosképzéssel kapcsolatban
Prof. dr. Ember István főszerkesztő irása, "Néhány gondolat az orvosképzéssel kapcsolatban, különös tekintettel a szakorvos képzésre." címmel, erről a linkről letölthető.
Népegészségügyi alapvetések
Prof. dr. Ember István főszerkesztő irása, "Népegészségügyi alapvetések" címmel, erről a linkről letölthető.
Főszerkesztői cikk
Prof. dr. Ember István főszerkesztő cikke, "Identitás válság? Fogalmi zavar? Szakmai
válság? Krízis? Igen!" címmel, erről a linkről letölthető.
Félix Péter újságiró kézirata
A Magyar Epidemiológia szerkesztősége honlapján közli Félix Péter újságiró kéziratát "A múlttal való szembenézés hiánya - A Johan Béla ügy margójára" címmel, erről a linkről letölthető.

A kézirat reagálás Varga Csaba tanulmányára, amely a Magyar Epidemiológia 2008. évi V. évfolyamának 2. számában jelent meg, A "hálás" utókor: A Johan Béla-ügy margójára" címmel.

Prof. dr. Ember István alapító főszerkesztő Félix Péternek irt levele, erről a linkről letölthető.
Főszerkesztői cikk
Prof. dr. Ember István főszerkesztő cikke, "A szakmáról, a szakképzés, a szakorvosképzés, a továbbképzés és az oktatás helyzetéről" címmel, erről a linkről letölthető.
Oldal: 1 / 2 1 2 >
Magyar Epidemiológia
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Copyright © - MET, 2006-2014